night walk, nachtwandeling

Activiteiten


 

Alle activiteiten hebben één ding gemeen: de natuur en alles wat het te bieden heeft staat centraal.
Ontdek de mogelijkheden in Dos Bocas en in de regio van Dominical.

Blog
10 things to do in the area of Dominical

Deelname aan activiteiten is op eigen risico.

Volg ons op social media voor indrukken van Dos Bocas
Facebook
Instagram

Nachtwandeling

Ga in de avond mee de jungle in. We volgen een beek en doordat hier het hele jaar door water aanwezig is, is dit een goede plek om kikkers te zien. Elke tour is anders, we weten nooit wat we precies gaan zien.

Bekijk de beelden die we door de jaren heen hebben gemaakt: album nachtwandeling

Wandelen en zwemmen

Je kunt zelfstandig in de omgeving gaan wandelen en zwemmen. Kijk waar de kerk en de basisschool van Dos Bocas zich bevinden en bezoek de rivier. De zomer is de meest geschikte periode om in de rivier te gaan zwemmen, we leggen je uit waar je het beste naartoe kunt gaan. Ga voor de verfrissende duik en geniet van de omgeving die je waarschijnlijk voor jezelf hebt. Indien mogelijk kunnen we ook naar een kleine waterval op ongeveer drie kilometer van de lodge. Je kunt er op zoek gaan naar kleine gifkikkers en tijdens de regenperiode is er voldoende water om er ook te zwemmen.

Eco Termales Quepos

Op loopafstand liggen de thermale baden van Eco Termales Quepos. Er zijn vijf baden met verschillende temperaturen en er is toegang tot de rivier. Hier is ook een klein restaurant waar casado’s geserveerd worden. De entree is 3500 Colones per persoon. Lees meer over Eco Termales Quepos.

Natuurreservaat Hacienda Barú

Op ongeveer een half uur rijden ligt het natuurreservaat Hacienda Barú net voor Dominical. Er zijn verschillende tours en activiteiten te boeken maar het reservaat kan ook zelfstandig bezocht worden. Bekijk de website voor meer informatie.

Dominical

Een klein, toeristisch surfdorpje waar verschillende restaurants en andere voorzieningen zijn. Dagelijks is er een toeristische markt en op vrijdag is er een farmers market.

Watervallen Nauyaca

Een populaire dagtrip: breng een bezoek aan de watervallen Nauyaca. De watervallen liggen verscholen in het regenwoud en je komt er met een wandeling van vier kilometer als je met de auto gaat. Vanaf de bushalte is het zes kilometer.

Stranden

De Pacifische kust van Costa Rica kent een aantal mooie stranden. Het strand van Dominical bestaat uit kiezels, net als het strand van Playa Dominicalito. Playa Linda is een favoriet onder de lokale bevolking. Dit is een zandstrand, net als het strand van het dorp Matapalo. Hier zijn ook wat kleine restaurants te vinden.

Waterval Poza Azul

Bezoek bijvoorbeeld in combinatie met Playa Dominicalito de kleine waterval Poza Azul. Gratis toegankelijk en in de regenperiode kun je hier een verfrissende duik halen.

Walvissentour

In de maanden december tot en met februari en van juli tot en met september heb je kans om de bultrugwalvis te zien voor de kust van Uvita. Reserveer een tour voor, tijdens of na een verblijf bij Calathea Lodge.