April 2021: Door de duur van de pandemie moeten we de lodge voor nu helaas sluiten.

Vanaf december zal Calathea Lodge weer geopend zijn. Lees hier in welke vorm we open gaan, lees over onze nieuwe kampeerplek (kampeer nu met korting!), over ons dorp op het platteland en over activiteiten in de omgeving.

Reizen naar Costa Rica

Costa Rica is vanaf augustus het land langzaam aan het openen en vanaf 1 november hebben alle landen weer toegang tot Costa Rica. Dit gaat wel gepaard met een aantal voorwaarden. Zo moet er een verzekering afgesloten zijn die aan bepaalde criteria moet voldoen en er moet een ‘Health Pass’ ingevuld worden. Alle voorwaarden voor het reizen naar Costa Rica staan op de pagina van Visit Costa Rica. Een negatief testresultaat is vanaf 26 oktober niet meer nodig.

In Costa Rica is veel weer mogelijk. De stranden zijn weer hele dagen geopend en ook de nationale parken zijn weer te bezoeken. Het kan zijn dat tickets vooraf online besteld moeten worden in verband met een beperkt aantal bezoekers dat toegelaten kan worden. Voor huurauto’s gelden er geen beperkingen qua rijden. Op veel plekken is het verplicht om een mondkapje te dragen.

Ook in Costa Rica zijn er veel besmettingen, maar een situatie zoals in Europa in maart is hier niet geweest. Tot nu toe is het zorgsysteem nog niet overbelast geraakt. Echter kent de eerste golf die in juli ontstaan nog geen einde, de lijn in de grafiek blijft alleen maar stijgen. Bekijk de actuele situatie wat betreft besmettingen op deze pagina.

Calathea Lodge

Onze accommodaties bestaat uit twee lodges met elk een eigen toilet en douche en een nieuwe kampeerplek. In verband met het coronavirus zullen we de komende tijd slechts één lodge per keer in gebruik nemen. Op die manier hebben we voldoende tijd voor de schoonmaak en door het open karakter van de lodges kan het goed doorluchten. Het terras dat normaal gesproken gemeenschappelijk is zal nu voor privé gebruik zijn. Het terras is geheel open en heeft uitzicht op de rivier. Op een dag dat er gasten uitchecken zullen we geen nieuwe gasten inchecken.

Bekijk de pagina over de accommodatie voor meer informatie.

Er kan kosteloos geannuleerd worden.

Een nieuwe kampeerplek

Begin 2020 is de nieuwe kampeerplek opgeleverd. Deze bestaat uit een terras, toilet en douche voor privégebruik. Er is ruimte voor één tent of voor één auto met daktent. Een eigen plek tussen het groen. Kijk naar de vlinders en de kolibries die langs komen terwijl je het geluid van de rivier op de achtergrond hebt.

Op de foto is een auto te zien van het bedrijf Nomad America.

In samenwerking met Nomad America kunnen we een korting van 10% op de autohuur aanbieden.
Gebruik de code CALATHEA tijdens het boeken.

Meer informatie over de kampeerplek staat op de pagina over de accommodatie.

Calathea Lodge camping

Dos Bocas

Calathea Lodge is gevestigd in het kleine dorp Dos Bocas: echt een plek buiten de gebaande paden. Er wonen ongeveer 60 personen die vrijwel allemaal werkzaam zijn als boer. Het is een kleine en rustige gemeenschap. In de zomer is het heerlijk om een duik te nemen in de rivier. Er zijn verschillende plekken om de rivier te bezoeken en normaal gesproken is hier door de week niemand. In het weekend gaan de inwoners van Dos Bocas ook graag naar de rivier. Ruimte is er in ieder geval genoeg.

Naast de lodge zijn we een buurtwinkel gestart. We verkopen de basis benodigheden qua voedingsmiddelen, de verse eieren van onze kippen maar we hebben ook frisdrank en ijsjes. Met de buurtwinkel hebben we het dorpsleven wat dichterbij gehaald. Het kan dan ook zijn dat er een paard bij de winkel geparkeerd staat. De eigenaar staat binnen in zijn werkkleding met de machete aan de broek vastgemaakt. Je bent op het platteland van Costa Rica!

Lees meer over onze buurtwinkel.

Naast de lodge zijn thermale baden Eco Termales Quepos te vinden. Als gast van Calathea Lodge ben je op loopafstand van de baden. De verwachting is dat de baden op korte termijn weer open gaan, over de maatregelen in verband met het coronavirus zullen we communiceren zodra daar meer over bekend is.

Op ons Youtubekanaal staat een video van de weg naar Dos Bocas en van de weg door het dorp. Zo krijg je een goede indruk van de omgeving.

Activiteiten in de omgeving

Calathea Lodge ligt in de omgeving van Dominical. Een populaire dagtrip is het bezoeken van de watervallen Nauyaca. Maak een mooie roadtrip naar de onbekende waterval Eco Chontales. Een kleine maar gratis toegankelijke waterval is Poza Azul. Prachtige stranden zijn er natuurlijk ook. Onze favoriet is Playa Linda, dit strand wordt vooral door de lokale bevolking bezocht. Dominical is een populair stranddorp waar diverse restaurantjes te vinden zijn. Playa Dominicalito is het kleine zusje en is iets ruiger van karakter dan Playa Linda.

Bekijk de blogpost ‘10 things to do in the area of Dominical‘ of bekijk de website Bestemming Pura Vida voor meer informatie.

Bestemming Pura Vida

Om haar ervaringen als Nederlandse op het platteland van Costa Rica te delen is Anouk de website Bestemming Pura Vida gestart. Hier deelt ze haar ervaringen met betrekking tot reizen en wonen in Costa Rica. Inmiddels staan er diverse bestemmingen op, waaronder blogs over de activiteiten in de regio van Dominical. Handige reistips voor Costa Rica zijn er ook te vinden, zoals informatie over zelf rijden in Costa Rica en een blog met informatie over de beste reistijd voor Costa Rica. Voor meer achtergrond over het leven in Costa Rica zijn er diverse blogs te lezen in de categorie ‘emigreren naar Costa Rica‘.

Er is dus veel informatie beschikbaar om de vakantie naar Costa Rica goed voor te bereiden.

Van de eigenaren

We kijken er naar uit om u te ontvangen in Dos Bocas. Doordat we kleinschalig zijn en met de rustige, afgelegen locatie kunnen we een veilig verblijf bieden. Natuurlijk zijn er nog veel onzekerheden. Mocht u genoodzaakt zijn om te annuleren dan kan dit kosteloos. Heeft u interesse in een verblijf en heeft u een specifieke datum in gedachte? Neem dan tijdig contact met ons op.

Neem gerust contact met ons op bij vragen. Dat kan via de e-mail: info@calathealodge.com of via Whatsapp: +506 7058 6525. Doordat hier geen mobiel bereik is zijn wij enkel via de e-mail of Whatsapp te bereiken.

Volg ons ook op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven of om contact met ons op te nemen.

Pura vida,

Eliseo & Anouk